Melatonin – dober spanec

10.99 

  • prehransko dopolnilo
  • proti utrujenosti
  • za živčni sistem
Uporabno najmanj do:  30.12.2023
Kategorija:

Opis

Učinkovito in naravno – dobro spanje

Melatonin je naravni hormon, ki se v telesu s starostjo zmanjšuje zato je težje zaspati.

Melatonin omogoča zdravo spanje (menjavanje REM in NE-REM faz spanja) saj ga na novo vzpostavlja.

Melatonin je iz naravnih sestavin in poskrbi za boljši in kvalitetnejši spanec zato se zjutraj zbudimo bolj naspani in več energije.

Dobre lastnosti uporabe tablet Melatonin:

  • potrebna je le 1 tableta 30 do 60 minut pred spanjem
  • ne povzroča nobene odvisnosti
  • brez posledic v novo jutro, ker se pri presnovi relativno hitro izloči iz telesa

 

Priporočen odmerek, sestavine in opozorilo!

Priporočen dnevni odmerek: Pogoltnite 1 tableto pred spanjem z dovolj tekočine.

Sestavine: mikrokristalna celuloza (polnilo), kalcijev fosfat (sredstvo proti sprijemanju), maltodekstrin (polnilo), L-triptofan, magnezijev bisglicinat, magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), melatonin.

Vsebina: 120 tablet.

Neto količina: 53,3 g.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Uporabljajte le pred spanjem. Izdelek je namenjen le zdravim, odraslim ljudem. Ni primerno za nosečnice in doječe matere. Vožnja in upravljanje s stroji se odsvetujeta prej kot v petih urah po jemanju. Shranjujte zaščiteno pred vlago in neposredno sončno svetlobo pri temperaturi do 25°C.

 

NATANČNEJŠA OPOZORILA, NAMENJENA OSVEŠČANJU POTROŠNIKOV
Prehranska dopolnila z melatoninom naj se jemljejo v skladu z naravnim cirkadianim (dnevno-nočnim) ritmom endogenega melatonina, kar pomeni po tem, ko se že stemni, čim bliže običajnemu času spanja. Ker ni zadostnih podatkov o dolgotrajni varnosti, se svetuje jemanje melatonina le občasno. 
Osebe, ki zaradi jemanja melatonina naslednji dan občutijo zaspanost in utrujenost, naj ne vozijo ali izvajajo opravil, pri katerih je potrebna pozornost in bi zaspanost lahko pomenila varnostno težavo. 
Jemanje melatonina se odsvetuje ljudem, z vnetnimi ali avtoimunskimi bolezenimi, epilepsijo, astmo, motnjami razpoloženja, vedenja ali osebnostnimi motnjami in vsem, ki jemljejo katerakoli zdravila, razen če se pred začetkom jemanja posvetujejo z zdravnikom. Jemanje melatonina se ne priporoča v kombinacijah s sinteznimi ali naravnimi snovmi, ki imajo pomirjevalne ali uspavalne lastnosti.