Konopljino olje iz ekološke pridelave za nego obraza

Konopljino olje iz ekološke pridelave za nego obraza

14.99 

Vsebina: 100 ml

Svet na področju uporabe konoplje doživlja pravo revolucijo, saj končno spoznavamo neverjetne učinke te stoletja uporabljane rastline. Kozmetično konopljino olje ima protivnetno in antiseptično sposobnost in je eno boljših olj za nego aknaste kože. 

Opis

Konopljino olje – premalo izkoriščen čudež narave

O konopljinem olju smo zagotovo že veliko slišali in pogosto se govori predvsem o tistem, s THC-jem. Ampak, ali veš, da olja, ki jih najdeš na poličkah trgovin in so namenjena uživanju ali kozmetični uporabi, ne vsebujejo psihoaktivnih snovi in so pravzaprav lahko zelo koristna?

Ravno zaradi tega doživlja uporaba konopljinega olja pravo revolucijo in uporabniki so več kot navdušeni, še posebej uporaba za nego kože jih ne pušča ravnodušnih, ker so rezultati lahko hitro vidni.

Lepi in čisti koži se zagotovo ne želi izogniti nihče, kajneda?

Odlično kozmetično konopljin olje je tudi Malincino olje. Gre za olje, ki je hladno stiskano iz semen industrijske konoplje, ki je bila pridelana na ekološki način. Olje je tudi nerafinirano in prav takšno je najboljše, saj ohrani vse dobre lastnosti, zaradi katerih ga je vredno uporabljati.

Olje je lepe zelene barve in ima prijeten vonj po oreščkih.

Malincino konopljino olje iz ekološke pridelave je:

  • Veganski izdelek
  • 100 % naravno: brez parfumov, brez barvil
  • 100 % čisto, nerafinirano, hladno stisnjeno
  • Ni testirano na živalih

Ali je res, da konopljino olje vpliva na kožo?

Suha koža žal ne spremlja le redkih ljudi. In tudi ne samo pozimi. Tudi ljudje z mastno kožo imajo lahko na nekaterih predelih težave s suho kožo. Pogosto na kožo dajemo tono kozmetike, na katero koža odreagira s suhostjo ali pa pretirano tvorbo maščobe, ki jo potem poskušamo uravnati z drugimi kozmetičnimi sredstvi.

Kaj pa mastna koža in olja?

Niso vsa olja škodljiva in nekatera so za mastno kožo prav priporočljiva, saj so podobna človeškemu sebumu, torej maščobi, ki jo izločajo lojnice in je je lahko kdaj preveč, kar pa tudi vodi do nevšečnosti, sploh takrat, ko poskušamo kožo ba vse načine spraviti v ravnovesje in delamo napake, kot je umivanje z vročo vodo ali pa uporaba sredstev, ki vsebujejo alkohol.

In kaj to povzroči?

Pogosto se zgodi, da s takim ravnanjem povzročimo več škode kot koristi. Koži odvzamemo njeno naravno vlago, jo izsušujemo, zamašimo pore in potem pride do aken, nepravilnosti in podobnih nevšečnosti.

Konopljino olje, pomoč pri nevšečnostih?

Konopljino olje je lahko odlično kozmetično sredstvo, a mora biti nerafinirano, hladno stiskano in ekološko pridelano, da ga smemo uporabiti za nego kože in tudi las.
Odlično je za nego vseh tipov kože, še posebej dobro pa se je izkazalo pri negi problematične kože, saj vsebuje ravno pravo razmerje omega 3 in omega 6 maščobnih kislin in vitamina E.

Uporabniki konopljinega olja so ga poskusili uporabiti že na vse mogoče načine, tudi za zdravljenje različnih kožnih težav. Da pa učinki niso iz trte zviti, pa dokazuje tudi večtisočletna uporaba. Ste vedeli, da so ga Kitajci uporabljali že 6000 let pred našim štetjem, uporaba pa ni zamrla niti takrat, ko so se pojavile težave z razločevanje indijske in industrijske konoplje.

Na Kitajskem pravzaprav še danes spada med najbolj iskana in uporabljana zelišča, s katerimi zdravijo veliko zelo različnih bolezni.

Saj veš kakšna je razlika med indijsko in industrijsko konopljo?

Poglavitna razlika med indijsko konopljo, ki jo bolj poznamo pod imenom marihuana, in industrijsko konopljo je ravno v vsebnosti THC-ja. Tega v industrijski konoplji praktično ni oz. če že, je le-tega približno 0,3 % in nima vpliva na psihofizične aktivnosti človeka. V nasprotju z industrijsko konopljo pa lahko marihuana vsebuje tudi več kot 10 % THC-ja in večinoma, razen v medicinske namene, njena uporaba ni dovoljena.

Ali konopljino olje maši pore?

Ste že slišali za lestvico, ki določa stopnjo komedogenosti naravnih olj in drugih snovi? Na tej lestvici je 5 stopničk, ki določajo, kako komedogena je snov, torej, kako velika je verjetnost, da bo snov mašila pore.

In katero stopnjo komedogenosti ima konopljino olje?

Konopljino olje je ocenjeno s stopnjo 0, kar pomeni, da ne maši por. Kožo pa dobro nahrani in neguje. Ker pa spada med manj obstojna olja, ki na svetlobi in toploti oksidirajo, je nujno, da konopljino olje shranjujemo na temnem in hladnem mestu. Še najbolje je, če ga imamo kar v hladilniku. Ko ga bomo uporabili za nego kože bo tako poleg vseh dobrih lastnosti, ki jih ima za kožo, še prijetno hladno, kar pa koži tudi prija.

Uporaba konopljinega olja iz ekološke pridelave

  • Nega obraza: Obraz popršimo s poljubnim hidrolatom in na še vlažno kožo nanesemo kapljico ali dve konopljinega olja. Primerno je tako za mastno kot suho kožo, več kot odlično pa je še posebej za problematično in nečisto kožo, ki bo učinkom tega olja neizmerno hvaležna.
  • Maska za obraz (proti nečisti koži): Naravno glino zmešaj s konopljinim oljem in malo vode, da dobiš gosto pasto. Pusti učinkovati 10–15 minut in speri z mlačno vodo.
  • Nega las: Konopljino olje nanesi na lase in dobro vmasiraj v lasišče, pusti delovati vsaj 30 minut. Lase dobro umij s šamponom. Olje lahko tudi razmažeš med dlanmi in naneseš na suhe konice las.
  • Nega telesa: Po kopanju ali tuširanju nanesi na še vlažno kožo in dobro vtri, da nahraniš kožo z esencialnimi maščobnimi kislinami in vitamini.

100 % naravna embalaža

Olje je pakirano v embalaži vrhunske kakovosti, ki je primerna za živila in kozmetiko, saj tudi ob daljšem segrevanju snovi iz embalaže ne prehajajo v izdelek. Olje je pakirano v plastenkah izdelanih v Sloveniji iz 100% naravnega materiala, pridobljenega iz sladkornega trsa. To potrjuje tudi vtis na dnu plastenke ”100% NATURAL MATERIAL”.

Rok uporabe: Olje ostane sveže od 6 mesecev do 1 leta ob pravilnem shranjevanju (na hladnem mestu, zaščiteno pred direktno svetlobo). Po odprtju priporočamo hranjenje v hladilniku, za daljšo obstojnost.

Sestavine (INCI): 100 % čisto nerafinirano hladno stiskano konopljino olje iz ekološke pridelave (Cannabis Sativa)
Količina: 100 ml

EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Odgovorna oseba: ZIN d.o.o., Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje, Slovenia, EU
Registrirano ime: Biopark Cosmetics® – Konopljino olje 100 ml – ekološko – Canabis Sativa oil 100 ml