Kolagen UP 60 kapsule

Kolagen UP 60 kapsule

24.99 

Vsebina: 60 kapsul

Iščeš vegansko in naravno alternativo kolagenu? Kolagen UP je inovativna rešitev, ki vsebuje le naravne rastlinske izvlečke in aminokisline, iz katerih je sestavljen kolagen v telesu.

Opis

Kolagen lepota od znotraj navzven …

Pravijo, da lepota prihaja od znotraj. Da videz ni tako bistven. Lepota pa je vsekakor dobro počutje in sijoč nasmeh.

Vse to pa je pogosto povezano tudi s samozavestjo, ki se vsekakor dotika tudi tega, kako smo videti, koliko gub nam je na obraz zarisalo življenje in kako žarimo.

Obraz je platno življenja

Naš obraz je platno, na katero slika življenje. Linije in gube, drobne in širše pore, suha koža, mastna koža, včasih pa tudi kakšen mozoljček ali dva. In s tem ni popolnoma nič narobe.

Pomembno je, da skrbimo zase in kdaj pa kdaj svojemu telesu privoščimo kakovostne izdelke, ki bodo življenju pomagali narediti to platno še lepše in še bolj žareče.

In zato je zelo pomemben tudi zdrav način življenja. Če pa se odločamo za prehranska dopolnila, pa naj bodo ta kakovostna in preizkušena.

Gre torej za izdelek iz rastlinskih izvlečkov in aminokislin lizin, prolin ter glicin. Dodali pa smo mu tudi ceramide, ki so v zadnjem času pravi hit na področju nege kože od znotraj navzven in stranke so nad izdelkom navdušene.

Kolagen UP je:

 • Veganski
 • Brez glutena
 • Brez laktoze
 • Brez sladkorjev, polnil in drugih dodatkov
 • Brez okusa

Zasij s pomočjo narave

Navdih za Kolagen UP smo poiskali v naravi, saj smo želeli, da bi bil kot kolagen v hrani, in razvili posebno mešanico.

Kolagen UP vsebuje 5 naravnih sestavin, in sicer:

 1. Vitamin C, ki je popolnoma naraven, saj ga najdemo v izvlečku šipka. Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da ima vitamin C vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in da ima vitamin C vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.
 2. Izvleček zelenega čaja, ki ga v Aziji pijejo že stoletja.
 3. Še en rastlinski izvleček je izvleček bambusa, ki vsebuje silicijev dioksid oz. siliko. Bambus vsebuje kar 70 % silicija, ki skrbi za to, da je drevo močno kot najtrdnejši nohti.
 4. Kolagen je v telesu sestavljen iz aminokislin. Zato so tri aminokisline, ki ga sestavljajo, dodane tudi Kolagenu UP. Te aminokisline so glicin, prolin in lizin.
 5. Še ena izredno pomembna sestavina je standardizirani pšenični izvleček CERAMOSIDES™, ki predstavlja pomembno prednost tega prehranskega dopolnila. Gre namreč za pšenične ceramide. Tudi človeška koža vsebuje ceramide, posebne lipide, ki jih s pomočjo Kolagena UP dodatno vnesemo v telo.

Kolagen UP je torej kakovostno rastlinsko prehransko dopolnilo z odlično sestavo, ki poskrbi, da bodo poteze čopiča, ki ga na našem obrazu uporablja življenje, mehkejše in lepše.

Uporaba Kolagena UP

Priporočena dnevna količina prehranskega dopolnila Kolagen UP sta 2 kapsuli. Zaužijte obe skupaj med jedjo, najbolje med zajtrkom ali kosilom, in z veliko vode.

Prehransko dopolnilo Kolagen UP je primerno za odrasle od 20 let dalje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine:

 • Vsebina kolagen kapsule: mešanica aminokislin (prolin, lizin, glicin), izvleček bambusa, izvleček zelenega čaja (Camellia Sinensis), izvleček šipka, CERAMOSIDES™ (izvleček pšeničnih semen), ekološka riževa moka, sredstvo proti sprijemanju silicijev dioksid.
 • Kapsula: hidroksipropilmetil celuloza, rastlinski izvor.

2 kapsuli (dnevni odmerek) vsebujeta 800 mg vsebine:

 • 100 mg mešanice aminokislin (prolin, lizin, glicin),
 • 100 mg standardiziranega izvlečka bambusa (od tega vsaj 60 mg silicijevega dioksida – silike),
 • 100 mg standardiziranega izvlečka zelenega čaja (od tega vsaj 95 mg polifenolov in od tega 75 mg katehinov),
 • 60 mg izvlečka šipka (od tega vsaj 30 mg vitamina C – 37,5 % PDV*),
 • 30 mg CERAMOSIDES™ – standardiziran izvleček pšeničnih semen (od tega vsaj 15 mg glikozilceramidov in 12 mg digalaktozil-digliceridov (DGDG))

*PDV – priporočen dnevni vnos

Opozorilo: Ob preobčutljivosti ali alergiji na katero od sestavin tega izdelka ali v primeru jemanja zdravil, se pred uporabo posvetuj s svojim zdravnikom.

Shranjevanje: Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Neto količina: 60 kapsul
Poreklo: Slovenija

Najbolj pogosta vprašanja

Kako naj shranjujem Kolagen UP?

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru, stran od vlage in ga ne izpostavljajte neposredni svetlobi in toploti. Po odprtju porabite v za to predvidenem času. Če nameravate imeti izdelek odprt dlje, ga dobro zaprtega hranite v hladilniku. Kapsul ne prijemljite z vlažnimi rokami.

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, ki v človeškem telesu deluje kot lepilo, ki veže tkiva. Predstavlja tudi do 30 % beljakovinske mase v telesu, tvorijo pa ga posebne celice v koži, ki jih imenujemo fibroblasti. Kolagen je v telesu pomemben gradnik kože, pa tudi sklepov, kit, vezi …

Kaj je izvleček CERAMOSIDES™?

Gre za izvleček pšenice, natančneje pšenične ceramide, ki pa ne vsebujejo glutena. Ceramidi so lipidi, ki so v koži naravno prisotni, a jih je z leti vse manj. Varujejo fibroblaste, ki izdelujejo kolagen, poleg tega pa v koži zadržujejo vlago.

Kakšna je razlika med kolagenskimi dodatki kot je kolagen v prahu in Kolagenom UP?

Večina kolagenskih dodatkov na trgu, ki vsebujejo kolagen, je kolagen v prahu živalskega izvora. Malincin Kolagen UP pa ni kolagen, ampak veganski izdelek, saj kolagena samega po sebi ne vsebuje. Kolagen kapsule Kolagen UP vsebujejo le rastlinske izvlečke, aminokisline in ceramide.

Od katerega leta lahko jemljem Kolagen UP?

Kolagen UP je primeren za vse od 20. leta dalje. Še posebej pa po 25. letu.

Za koga je primeren Kolagen UP?

Kolagen UP je primeren tako za ženske kot tudi za moške. Za vse, ki imajo težave s kožo, so velikokrat izpostavljeni soncu, si želijo telo spodbuditi k lastni proizvodnji kolagena, za vegane in tudi za starejše.

Ali ga smejo uživati nosečnice in doječe mamice?

Kolagen UP se lahko uživa tudi med nosečnostjo in dojenjem, saj vsebuje le naravne izvlečke in aminokisline.

Ali vzamemo obe kapsuli hkrati?

Vzamemo obe kapsuli hkrati med jedjo z veliko vode.

Kdaj je najbolj primeren čas za uživanje Kolagena UP?

Najbolje je, če kapsuli vzamete med zajtrkom ali kosilom. Kapsula vsebuje izvleček zelenega čaja, zato zvečer jemanje ni priporočljivo.

Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Zaradi ceramidov so bili prvi učinki opaženi že po 15 dneh.

Ali s Kolagenom UP naredimo kuro, ali ga lahko jemljemo stalno?

Kolagen UP je primeren za stalno uporabo, saj vsebuje le naravne sestavine, ki pomagajo telesu pri sintezi lastnega kolagena.

Ali lahko jemljem Kolagen UP in Imunobiotike hkrati/istočasno?

Kolagen UP in Imunobiotike lahko brez težav uživaš hkrati, saj se učinki ne izključujejo. Kolagen Up vsebuje le popolnoma naravne izvlečke, ki kulturam v Imunobiotikih ne škodujejo. Priporočamo, da oboje hkrati zaužiješ pred kosilom.

Ali lahko kapsulo odprem in zaužijem le prah?

V primeru težav s požiranjem kapsul lahko kapsulo tudi odprete in vsebino popijete s tekočino.

V izdelku je izvleček pšeničnih semen – ali v njem res ni glutena?

Pšenična semena ne vsebujejo glutena, ta se razvije šele, ko pšenica zrase. Izvleček torej NE vsebuje glutena.