Karitejevo maslo (shea) iz ekološke pridelave 100g za suho in trdo kožo na podplatih, za nego strij in nosečniškega trebuščkaa

Karitejevo maslo (shea) iz ekološke pridelave 100g za suho in trdo kožo na podplatih, za nego strij in nosečniškega trebuščkaa

12.99 

Vsebina: 100 g

Ekološko karitejevo maslo je izjemno prijetne strukture, narejeno iz afriških karite oreškov, bež barve in blagega vonja po oreških. 100 % naravno, nerafinirano, brez dodatkov olj, umetnih barvil, vonja in konzervansov poskrbi za nego kože ter jo izdatno nahrani.

Kategoriji: ,

Opis

Shea oziroma karitejevo maslo pridobivajo iz ročno nabranih oreščkov karite drevesa, ki ga najdemo v savanah zahodne Afrike. Ljudje v Afriki ga že tisočletja uporabljajo za nego kože pri močnem soncu in vetru, ki bi kožo lahko izsušila.

Zlato za žensko kožo
V lepotne namene je karitejevo maslo uporabljala že egipčanska kraljica Nefretete. Svojo lepoto in mladostni izgled naj bi kraljica dolgovala ravno temu maslu, kar priča o njegovi čudovitosti.

  • 100 % naravno: brez parfumov, brez parabenov, brez barvil.
  • 100% čisto, nerafinirano 
  • Ni testirano na živalih
  • Veganski izdelek

Pri naravnem karite maslu se včasih pojavi blaga zrnatost, to je kristalizacija stearinske esencialne maščobne kisline, ki jo vsebujejo v različnih odstotkih rastlinske maščobe. Ta ustvarja gostoto, torej več kot je maslo vsebuje, trše je (npr. kakavovo maslo je ima več, zato je trše kot karite).  Stearinska kislina rahlo kristalizira glede na zunanje pogoje – čas ohlajanja, temperatura ozračja v času transporta itd. Proces je naraven in podoben kot pri kristalizaciji medu. Ob segrevanju (stik s toplo kožo) se kristalčki spet raztopijo. Sama kristalizacija pa vpliva izključno na videz (strukturo) masla, ne pa na njegove kvalitete in lastnosti, ki ostanejo povsem nespremenjene.

Naravno karitejevo maslo ima tudi značilen vonj po oreščkih, ki ga lahko spremeniš z nekaj kapljicami eteričnega olja po svojem okusu.

Prva pomoč za tvojo kožo!
Najbolj vsestransko uporaben izdelek za nego kože in za izdelavo domače kozmetike. Lahko ga uporabiš za nego suhe in občutljive kože, za nego trde, nadražene in luskaste kože. Priporočam, da ga vzameš s seboj tudi na potovanja.

Uporaba karitejevega masla iz ekološke pridelave

  • Za nego ustnic 
  • Za nego suhe in trde kože na komolcih in podplatih
  • Za nego nosečniškega trebuščka
  • Za nego strij: vsak večer segrej med dlanmi malo masla in ga s krožnimi gibi vmasiraj v kožo. Pri masaži se osredotoči na mesta, ki so podvržena nastanku strij kot so trebuh, zadnjica, boki in noge.
  • Za nego poškodovane kože: Kraste, brazgotine, opekline, ozebline, pike od mrčesa – namaži trikrat dnevno.
  • Za nego občutljive dojenčkove kože: Uporabi ga za dojenčkovo ritko in telo. Odlična nega za otroški obraz v vseh vremenskih razmerah.  

Sestavine (INCI): 100% Karitejevo maslo iz ekološke pridelave – nerafinirano (Butyrospermum Parkii Butter)
Količina: 100g

Odgovorna oseba: ZIN d.o.o., Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje, Slovenia, EU
Registrirano ime: Biopark Cosmetics® – Ekološko karite maslo 100 g – Organic Shea Butter 100 ml

EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).