MSM – mineral lepote 250g

MSM – mineral lepote 250g

12.99 

Vsebina: 250 g

MSM ali metilsulfonilmetan je oblika organskega žvepla, najbolj poznanega pod imenom mineral lepote. To ime se ga je prijelo predvsem zaradi tega, ker ga po celem svetu uporabljajo tudi za lepotne namene.

Kategorija:

Opis

MSM (Methylsulfonylmethane) je oblika naravnega organskega žvepla, ki se zaradi svojih pozitivnih lastnosti najpogosteje uporablja v kozmetiki kot dodatek kremam, maskam in drugim pripravkom za nego kože (pa tudi las in nohtov).

MSM nastaja pri odmiranju in razgradnjo alg in planktona v oceanih. Nastala spojina izhlapeva v oblake, potem pa v obliki dežja pade nazaj na zemeljsko oblo ter postane hrana za vse vrste zemeljskih organizmov. Visoko koncentracijo žvepla najdemo v rastlinah izpostavljenih obilnim padavinam, kot so skorje borovcev, divje trave, aloe vera. Ker so količine MSM-a v naravnih virih izredno majhne, se v prehranskih dopolnilih uporablja v laboratorijih pridobljen MSM, v obliki prahu.

Njegovo delovanje odlično dopolnjuje C vitamin, zato ga je smiselno uživati skupaj s sveže iztisnjenimi sokovi citrusov ali z dodatkom vitamina C (sadež camu camu je odličen naraven vir le-tega).

Čeprav je o žveplu zelo malo govora, gre pravzaprav za mineral, ki po pomembnosti mineralov v telesu zaseda kar tretjo mesto (za kalcijem in fosforjem), najdemo pa ga povsod – v mišicah, koži in kosteh, pa tudi v nohtih in laseh.

Malincin MSM je …

  • Brez kalorij.
  • Brez sladkorja.
  • Primeren za uživanje in kot dodatek k domači kozmetiki.

Naravno organsko žveplo se sicer nahaja tudi v naši prehrani, a naj bo le-ta ekološko pridelana, saj lahko invazivni postopki pridelave hrano osiromašijo tega pomembnega minerala, kar lahko negativno vpliva tudi na stanje kože, las in nohtov.

Uporaba MSM-a

  • Za uživanje: Dnevno zaužij 1 čajno žličko – najboljše v kombinaciji z vitaminom C, da se ustvari pozitiven sinergijski učinek. Popij ga z vodo, kateri dodaj npr. camu camu, ki ima veliko vitamina C ali ga umešaj v sveže iztisnjen sok limone, pomaranče ali kakšnega drugega citrusa.
  • Kot dodatek h kozmetiki: MSM vmešaj v svoj najljubši tonik (ali kremo) in z njim dnevno razprši obraz ter izkoristi pozitiven vpliv tega minerala na kožne nepravilnosti.
  • Za hišne ljubljenčke: Potresi ga po hrani, zaželen pa je tudi v mazilih za tačke, ranice in operativne rane.

Sestavine: MSM – Metil sulfonil metan v prahu z 0,5% silicijevim dioksidom
Neto količina: 250 g