Omega 3 za vid, možgane in srce

Omega 3 za vid, možgane in srce

29.99 

Vsebina: 30 kapsul

Kapsule Omega 3 so naravno prehransko dopolnilo iz alg in so odlična in okolju prijazna alternativa omega 3. Omega 3 maščobne kisline imajo vlogo pri delovanju srca, možganov in vida.

Opis

Resnica o omega 3 maščobnih kislinah …

Omega 3 esencialne maščobne kisline so tiste maščobe, ki jih v naravi najdemo v ribah, algah in nekaterih semenih ter oreščkih.

Velikokrat slišimo, da obstaja več vrst omega 3 maščobnih kislin. Dve dobro poznani sta eikozapentanojska (EPK) in dokozaheksaenojska kislina (DHK). Z njima se med brskanjem informacij o omega 3 maščobah srečamo največkrat.

Ravno ti dve vrsti najdemo v hrani morskega izvora.

Tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da:

  • imata EPK in DHK vlogo pri delovanju srca,
  • ima DHK vlogo pri delovanju možganov,
  • ima DHK vlogo pri ohranjanju vida.

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK in EPK.

Se spomniš časov, ko so otrokom dajali ribje olje?

Če si iz mlajše generacije, najbrž te izkušnje nimaš, starejše generacije pa se prav dobro spomnijo, kako so jim z žlico dajali ribje olje.

Tudi danes je največ prehranskih dopolnil na trgu narejenih ravno na osnovi ribjega olja …

Vir surovin za omega 3 maščobni kislini EPK in DHK so najpogosteje različne ribe. To so npr. losos in skuše pa tudi tuna, sardele … Najdemo tudi krilovo olje in pa pripravke iz alg.

Omega 3 kapsule iz alg.

Vsebnost omega 3 maščobnih kislin je v algah podobna, kot je tista v ribah, zato alge predstavljajo odličen čist in rastlinski vir teh pomembnih maščobnih kislin.

Mikroalge so eden najstarejših živih organizmov na Zemlji. Gre namreč za pravo super hrano, ki je tudi odličen vir omega 3 maščobnih kislin.

Ker različne alge ne vsebujejo enakih vrednosti omega 3, smo skupaj s strokovnjaki poiskali vrsto, ki zagotavlja, da z uživanjem iz nje pridobljenega olja zaužijemo dovolj obeh vrst maščobnih kislin. Torej tako EPK kot tudi DHK.

To je vrsta alge Schizochytrium, ki je bogat vir obeh vrst omega 3.

Gre za alge iz kontrolirane pridelave, ki ne vsebujejo težkih kovin ali drugih neželenih snovi, zato so varen vir esencialnih maščobnih kislin.

Schizochytrium sp. so morske mikroalge. Gre torej za mikroskopske enocelične alge, ki v naravi rastejo ob tropskih obalah. Hranijo se s preprostimi organskimi snovmi, ki nastanejo ob razgradnji rastlin. Te mikro alge ne potrebujejo svetlobe.

Alge Schizochytrium – so res odličen vir omega-3?

Alge vrste Schizochytrium proizvajajo velike količine dveh pomembnih maščobnih kislin EPA (eikozapentaenojska kislina) in DHA (dokozaheksaenojska kislina). Tudi ribe do svojih omega 3 maščob pridejo tako, da uživajo hrano bogato z omega 3 maščobnimi kislinami in tudi ljudje imamo možnost, da jih dobimo iz tega neposrednega vira. Olje alg pa je tudi 100 % in izključno rastlinsko ter zato primerno tudi v veganski prehrani.

Alge Schizochytrium in varovanje okolja

Za pridobitev EPA in DHA maščobnih kislin, so mikroalge posebej gojene v strogo kontroliranem okolju, kar omogoča visoko kakovost.

Ker so alge gojene, ni treba posegati v morski ekosistem in s tem povzročati škode morskemu življenju. Alge Schizochytrium so gojene na okolju prijazen in trajnosten način ter brez škodljivih snovi.

Omega 3 kapsule so: 

  • 100 % naraven izdelek
  • Veganske
  • Brez glutena
  • Brez laktoze
  • Brez sladkorjev, polnil in drugih dodatkov

Omega 3 kapsule so torej veganska alternativa, ki zagotavlja, da telo oskrbimo z dnevno količino EPK in DHK maščobnih kislin.

Rastlinski vir omega 3 bo razveselil vse tiste, ki se prehranjujejo rastlinsko ali pa želijo poskrbeti za okolje.

Pomembna prednost je tudi ta, da kapsule ne povzročajo spahovanja. Tudi zgage kapsule ne povzročajo.

Zakaj izbrati omega 3:

Čista voda, minerali in ogljikov dioksid – to je pravzaprav vse, kar potrebujemo za gojenje alg. To pomeni, da jih lahko gojimo in nabiramo brez nevarnosti onesnaženja okolja. Alge zaradi tega veljajo za dragocen obnovljiv vir omega 3 maščobnih kislin.

Uporaba prehranskega dopolnila Omega 3

Priporočena dnevna količina prehranskega dopolnila Omega 3 je 1 kapsula na dan. Z nekaj vode zaužijte eno kapsulo pred katerim koli obrokom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine: vsebina kapsule: olje iz mikroalge Schizochytrium sp., sončnično olje, izvleček rožmarina, tokoferol, askorbil palmitate; mehka kapsula: sredstvo za ohranjanje vlage glicerol, gostilo hidroksipropil škrob, želirno sredstvo karagenan, antioksidant natrijev fosfat

1 kapsula (priporočena dnevna količina) vsebuje 125 mg eikozapentaenojske kisline oz. EPK (50 % PDV*) in 250 mg dokozaheksaenojske kisline oz. DHK (100 % PDV*).

*PDV – priporočen dnevni vnos

Opozorilo: Ob preobčutljivosti ali alergiji na katero od sestavin tega izdelka ali v primeru jemanja zdravil se pred uporabo posvetuj s svojim zdravnikom.

Shranjevanje: Izdelek shranjujte na temperaturi nižji od 30 °C, stran od direktne svetlobe. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Neto količina: 30 kapsul
Poreklo: Slovenija

Najbolj pogosta vprašanja

Zakaj so te Omega 3 kapsule drugačne od ostalih?

Posebnost je v tem, da so narejene iz olja alg. Alge so gojene v kontroliranem okolju, zato ne vsebujejo težkih kovin ali drugih neželenih snovi.

Kako in kdaj jih moram jemati?

Priporoča se ena kapsula na dan z nekaj vode pred katerim koli obrokom, saj delovanje ni hipno, ampak moramo kapsule jemati vsaj 3 mesece.

Za koga so kapsule primerne?

Omega 3 priporočamo vsem, ki ne zaužijejo dovolj rib – torej praktično vsem – in pa tudi veganom in vegetarijancem. Povečane potrebe imajo športniki, splošno aktivni ljudje, nosečnice, vegetarijanci, vegani in starostniki.

Ali jih lahko uživam v kombinaciji z ostalimi prehranskimi dopolnili?

Omega 3 kapsule lahko uživate tudi v kombinaciji z drugimi prehranskimi dodatki, kot so Imunobiotiki, magnezij, Kolagen UP, vitamini itd. Če zaradi kakšne bolezni jemljete specifična zdravila, se o jemanju dodatkov posvetujete z zdravnikom. Posebno pozornost naj jemanju namenijo tudi vsi, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi, saj lahko omega 3 maščobne kisline nekoliko redčijo kri.

Ali se lahko predoziraš? Kaj se zgodi, če vzameš preveč omega 3?

Visoki odmerki omega 3 maščobnih kislin lahko na dolgi rok povzročijo redčenje krvi, zato je treba upoštevati navodila in jemati kapsule v skladu s predpisano dnevno količino, ki je popolnoma varna in koristna.

Ali izdelek vsebuje gluten in laktozo?

Izdelek je popolnoma veganski, brez glutena, laktoze in sladkorjev.

Ali je primeren za nosečnice in doječe mamice?

Kapsule Omega 3 so zaradi povečanih potreb po esencialnih maščobnih kislinah za nosečnice in doječe mamice priporočljive.

Kako dolgo lahko jemljem Omega 3?

Priporočamo redno jemanje. Priporočen dneven odmerek se ne sme prekoračiti.

Koliko joda vsebujejo kapsule?

Olje je pridobljeno iz gojenih alg. Gre za posebno fermentacijo mikroalg Schizochytrium sp. Jodno testiranje je bilo predhodno izvedeno na reprezentativnih serijah olj, pridobljenih iz Schizochytrium sp. V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da je jod pod mejo zaznave 0,1 ppm.

Kje so bile alge gojene?

Alge ne prihajajo neposredno iz morja, ampak so posebej gojene v nadzorovanem okolju. Pri gojenju pa je uporabljen samostojen fermentacijski postopek. Iz teh alg je potem pridobljeno še samo olje.

Od katerega leta dalje ga lahko uživamo?

Kapsule Omega 3 lahko uživajo mladostniki od 14. leta dalje.

Ali lahko kapsulo odprem ali pregriznem, če je ne morem pojesti?

Kapsulo lahko brez težav pregriznete. Učinek bo enak. Je pa bolj praktično, če zaužijemo celo kapsulo.